top of page

W11 | Begeleiding

  • Foto van schrijver: Lindsay van Eekelen
    Lindsay van Eekelen
  • 9 apr 2018
  • 2 minuten om te lezen

Gesprek met Wander.


Onderzoeken en ideeën bedenken gaat me redelijk goed af. Echter een keuze maken in concept vind ik lastiger. Eigenlijk had ik zelf al veel ideeën afgeschreven. Na overleg met andere afstudeerders heb ik twee ideeën voor ogen gehouden.

VR vs Spiegel.

Het idee van VR geeft meer mogelijkheden om de risicopatronen weer te geven. Het idee van de spiegel is heel gaaf om te maken maar zet niet aan tot denken. Als een spiegel je een vraag stel of je soms te veel werkt en er verder geen interactie is voegt de spiegel weinig toe. Het kan net zo goed een normale vraag zijn. Bij VR kan ik met een narratief echt de druk opbouwen en de stapeling visueel maken. Ik weet nog niet exact hoe maar dat moet ik gaan testen.


Ik staar naar mijn papier met allerlei aantekeningen maar er komt niets in me op. Ga vragen stellen zegt Wander. Inderdaad, ik moet veel meer vragen gaan stellen en mijn criteria veel meer specificeren.

To do: * Criteria specificeren * Hoe kan ik de aandacht trekken van de kijker? * Fysiek > Tril ervaring, druk op schouders, warm en koud? * Waar speelt het zich af? Een Office setting? Nee, een burn-out gaat over veel meer dan werk. Juist een dag in het leven of patronen die zich herhalen.

* Hoe maak ik zichtbaar dat een keer over je grenzen gaan niet erg is maar herhalend over je grenzen gaan zwaarder word? * Kan ik hier fysiek iets mee doen? * Welke situaties zijn herkenbaar? * Hoe kan ik dat dan voelbaar maken? * Wat is de boodschap? * Hoe zet ik een persoon aan tot reflectie over eigen gedrag ? Wanneer gaan ze echt denken over iets? * Moet ik de druk opvoeren en hoe kan ik de druk opvoeren? * Wat voegt 360 toe? Is VR niet al snel 360? * Kan de kijker deelnemen? Heeft de kijker een keuze? * Misschien steeds twee keuzes of misschien moet de kijker steeds kiezen om door te gaan met een klik op een knop.

 
 
 

Comments


bottom of page