top of page

W1 | Vooronderzoek | Enquete

  • Foto van schrijver: Lindsay van Eekelen
    Lindsay van Eekelen
  • 6 feb 2018
  • 2 minuten om te lezen

4. Enquete Waar ligt het probleem precies. In welke beroepen komt het voor, of maakt dat niet uit? Is social media een belangrijke factor? Zijn er mensen bij die echt denken dat het hen niet kan overkomen? Via Survio heb ik een enquête gemaakt en uitgezet op facebook/whatsapp/instagram.

https://www.survio.com/survey/d/G1F4N1E2I9S4I3K3M 1. Heb je wel eens last van stress? 2. Ik voel me emotioneel uitgeput na een dag werk/stage/school 3. Ik voel me moe als ik opsta. 4. Mijn gevoelens zijn soms afgevlakt 5. Ik heb het gevoel dat ik een positieve invloed heb op mensen door mijn werk. 6. Ik ben bang dat deze baan me onverschillig maakt 7. Ik voel me vol opgebrand 8. Ik voel me vol energie 9. Ben je zelf wel eens gediagnostiseerd met overspanning of burn-out? 10. Ken je leeftijdsgenoten in je omgeving die overspannen zijn, een burn-out hebben of gehad hebben? 11. Denk je dat jongeren (25-35) meer prikkels te verduren krijgen dan vorige generaties? 12 Denk je dat social media invloed heeft op het grote aantal burn-out onder jongeren? 13. Denk je dat je hersenen deze hoeveel prikkels aan zouden moeten kunnen? 14. Hoeveel uur per dag maak je zelf gebruik van social media? 15. Vind je het moeilijk om niet naar je telefoon te kijken als je even ergens moet wachten of een berichtje krijgt? 16. Zou je jezelf verslaafd noemen aan social media? 17. Voel je een druk om meteen te reageren op social media? 18. Van welke social media maak je gebruik? 19. Heb je het gevoel dat je aan hoge eisen moet voldoen? ( in het leven, werk, vrienden) 20. Denk je dat jij een burn-out zou kunnen krijgen? 21. Hoeveel tijd maak je per dag vrij om volledig tot jezelf te kunnen komen? 22. Heb je wel eens van burn-out preventie gehoord? 23. Heb je het idee dat deze generatie (25-35) zich aanstelt? 24. Wat voor werk/studie/stage doe je? 25. Denk je dat een burn-out krijgen mede afhankelijk is van het soort beroep dat iemand heeft?

4.1 Resultaten: De antwoorden in de enquête zijn verdeeld in vijf categorieën waarbij soms en nooit als een groep kan worden beschouwd en regelmatig, vaak en altijd als groep kan worden beschouwd. Het weergeven van de resultaten wordt gedaan aan de hand van het grootste percentage, dit is namelijk het deel wat de overhand krijgt. Naar aanleiding van de antwoord percentages bij de bijbehorende vragen, wordt een zwart/wit beeld geschetst waarin wel of niet centraal staat. Dit om door te kunnen gaan en conclusies te kunnen trekken.

Er zijn negenendertig respondenten die de enquête hebben ingevuld. Hun exacte leeftijd is onbekend, wel is zeker dat zij tussen de achttien en veertig jaar zijn.




Kommentare


bottom of page